Tel.: +31(0) 316 54 36 16

 

Ideale ligging

5De Bijland ligt dichbij een splitsing van belangrijke rivieren: Rijn, Waal en de IJssel. Door de open verbinding met de Rijn is de Bijland gemakkelijk te bereiken (kilometerpaal 864). Dankzij deze ideale ligging is de Bijland bij uitstek geschikt als uitvalsbasis of etappeplaats voor tochten over de Nederlandse wateren. Maar ook voor andere vormen van recreatie is het gebied zeer geschikt. De Gelderse Poort is bijvoorbeeld een ideaal wandel-, fiets- en skeelerroutes gebied. U kunt vanaf het toeristisch overstappunt de Bijland goed de vele gemarkeerde routes starten.

Vele watersportmogelijkheden: geheel vernieuwd

6Wie van watersport houdt, kan zich op en rond de Bijland prima vermaken. Het gebied is de laatste jaren geheel vernieuwd en heringericht. Er is een beschermde jachthavenkom aangelegd met eigentijdse faciliteiten. Speciaal voor snelvaarders en waterski-liefhebbers staat een unieke speedbootbaan ter beschikking. Overnachten kunt u op het vernieuwde en ruime Recreatiepark de Bijland. Speciaal voor groepen is een groepskampeerterein ingericht, dat voor activiteiten kan worden geboekt bij het Watersportcentrum.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Watersportcentrumdebijland

16

Huisregels

Aan bezoekers van onze recreatiegebieden wordt de grootst mogelijke vrijheid gelaten. Wel gelden enkele huisregels, die iedereen in acht moet nemen:

- Het is niet toegestaan te overnachten buiten het kampeerterrein en de jachthaven;

- Vissen is toegestaan met een sportvisakte en een (grote) vergunning; let op de aanwijzigingen in uw vergunning;

- Barbecuen is toegestaan op de ligweide voor het kampeerterrein;

- Waterskiƫn en snelvaren is alleen toegestaan overdag van april tot november in de speedbootbaan;

- Surfen, zwemmen en varen met zeilboten, roeiboten, waterfietsen, kano's en dergelijke is niet toegestaan bij de invaart van de brug en in de speedboot baan;

- Zet uw fiets in de fietsenstalling en parkeer uw auto op het parkeerterrein, zodat u uw mederecreanten en de buren van de Bijland niet tot overlast bent;

- Honden zijn niet toegestaan op het aangegeven deel van de ligweide van april tot oktober;

- Duiken is alleen toegestaan vanaf de in het water geplaatste pontons;

- Geen paarden in het recreatiegebied;

- Let ook op de ter aanwezige informatieborden;

- Voorkom hinderlijk lawaai;

- En laat niet als dank...!

Jachthaven de Bijland

In jachthaven de Bijland treft u een hoogwaardig voorzieningenniveau aan met veel faciliteiten. De ruime ligplaatsen zijn alle voorzien van water en electra-aansluitingen. Een trailerhelling zorgt ervoor dat uw boot (tot 45 ton) eenvoudig in en uit het water komt. Via de trailerhelling heeft u ondermeer toegang tot een unieke speedbootbaan, waar u snel kunt varen.

12Aan de wal staat 2.000 m2 overdekte botenstalling ter beschikking. Bovendien bestaat er gelegenheid voor het laten verrichten van diverse reparaties en het inbouwen van bijvoorbeeld boegschroeven. Ook kan uw boot op een milieuvriendelijk wijze worden afgespoten.

De jachthaven beschikt over een gezellig en eigentijds cafe-restaurant. U kunt er terecht voor een goed verzorgde maaltijd, maar ook om vanaf het terras te genieten van het prachtige uitzicht over de Bijland.

16Nieuw in de jachthaven zijn verschillende drijvende vakantiebungaloes. Deze luxe en ruim opgezette bungalows zijn comfortabel en compleet ingericht voor 2-4 of 4-7 personen. Behalve over een zit- en kookgedeelte beschikken de bungalows over 1 tot 3 slaapkamers, bad met douche en een zonneterras met eigen aanlegsteiger voor uw boot.

Reacreatiepark de Bijland

Het nieuw aangelegde Recreatiepark de Bijland is een goed ge-outilleerd kampeerterrein met vele faciliteiten. Hier worden u ruime staanplaatsen aangeboden, variƫrend van 130 m2 tot 195 m2 voor jaarplaatsen. De toeristische plaatsen hebben een oppervlakte van 80 m2. De staanplaatsen, die zijn voorzien van alle denkbare aansluitingen, zoals electra, riolering, water, CAI, gas en telefoon, zijn omgeven door grote vrije ruimtes voor de nodige privacy. Het park heeft bovendien de beschikking over een aantal trekkershutten.

Het recreatiepark ligt direct aan het water met strand en speelweiden. Hier bevindt zich ook een steiger met ligplaatsen voor uw boot. Ook op het recreatiepark zelf kunt u actief bezig zijn. Er is een tennisbaan en er zijn diverse sport- en spelattributen geplaatst.

Op het park is verder een receptie, een waserette en een supermarkt. Er zijn uitgebreide sanitaire voorzieningen (deels met vloerverwarming). In de royale recreatiezaal, voorzien van een uitstekende keuken, kunt u in een gemoedelijke sfeer genieten van uw drankje of hapje, hierbij genietend van een prachtig uitzicht over de gehele Bijland.